כל עסק נתקל במשברים אחת לפרק זמן. משבר יכול להתרחש מסיבות רבות: כוח עליון (ראה משבר קורונה), פירוק שותפות, פיטורי או התפטרות עובד מרכזי, מלחמה או מחלה לא עלינו ועוד...
בנקודות האלו, מתגלים קשים בניהול ותפעול העסק. לרוב, הקשים באים לידי ביטוי בפן הכלכלי, קרי, בתזרים המזומנים. העסק מתקשה לשלם את חובותיו לספקים, לעירייה, לבנקים ולמוסדות ונקלע למצוקה תזרימית.
הפתרון הקל והפשוט לכאורה הוא לקיחת הלוואה מהבנק או כל גורם מימון אחר, לרוב, אם חשבון הבנק בעסק מנוהל בצורה טובה ואחראית, הבנק אינו יסרב לתת הלוואה.
אך נשאלת השאלה, האם הלוואה היא באמת הפתרון - הרי הלוואות צריך להחזיר.
חשוב לזכור, כי הלוואות על פער בזרים המזומנים אומנם מקלות על תזרים העסק לפרק זמן, לרוב קצר ביותר, אך במקביל ולמשך זמן, ההחזר החודשי של ההלוואה, מכביד על תזרים המזומנים ומקשה על העסק לעמוד בהתחיבויותיו.
לכן, לפני שפונים לבקשת הלוואה מכל גורם מממן, רצוי וכדאי לבדוק אפשרויות אחרות לפתרון המשבר התזרימי, מעבר ללקיחת הלוואה פתרונות כמו :
- הקדמת תשלום הלקוחות החייבים.
- דחיית תשלום לספקים.
- בניית חבילות מוצרים / שירותים במחיר מיוחד.
- התמקדות בחוק פארטו (20% מהלקוחות אחראיים על 80% מהמחזור).
- כנ"ל, התמקדות במצורי /שירותי פארטו (20% מהמצורים / שירותים אחראיים על 80% מהמחזור).
- מכירת מלאים מתים במחירי Cost ואף פחות. גם כך הם סתם תופסים מקום על המדף
- כל רעיון יצרתי אחר.
אם ביצוע כל הפעולות הללו לא מספקות בכדי לעקוף תזרימית את המשבר, רק אז לפנות לגורם מממן לבקשת הלוואת גישור על הפער בתזרים (הלוואה שתשלים את המחסור במזומנים).
חשוב לדעת ולהבין...
הבנק לא אוהב הפתעות ולא אוהב סיכונים - לכן אם מגיעים לבנק אם בקשת הלוואה מסודרת המגובה בתוכנית עסקית קצרה המתארת את הפרטים הבאים:
מצב העסק כרגע במצב הנתון.
כיצד תשפר ההלוואה את מצב העסק.
כיצד תערך דרך פירעון ההלוואה על ידי העסק.
כאשר מגיעים לבנק עם תוכנית שכזו, הבנק מרגיש רגוע ורואה כי העסק מנוהל ע"י גורם אחראי המכיר ויודע את מצבו של העסק. כאשר מציגים לבנק תוכנית עסקית זו, הוא לרוב ישמח להעניק לעסק הלוואה וירגיש רגוע ובטוח כי העסק יפרע את ההלוואה במלואה.
אז אם נסכם,
לפני שלוקחים הלוואה, מנסים למצוא פתרונות ייעול בתוך הבית. רק אם הפתרונות לא הועילו אן לא מספקים, לקוחים הלוואה מגורם מממן. את ההלוואה לוקחים רק עם תוכנית עסקית קצרה המתארת את מצבו הנוכחי של העסק, כיצד מצב העסק ישתפר בזכות ההלוואה ודרך פירעון ההלוואה ע"י העסק.
למידע נוסף, הרגישו חופשי ליצור קשר טלפוני לשיחת יעוץ בת כחצי שעה ללא עלות.
מאחל לכולכם בריאות, שגשוג והצלחה
ענבל יפת - המטרה – Dtarget
050-4242606